Wie wil er nou geen goed internet? Niemand natuurlijk. In het digitale tijdperk waarin wij ons begeven is goed internet niet meer weg te denken. Helaas is het nog niet alle gebieden in Nederland vanzelfsprekend dat er goed internet is. Gelukkig zijn er veel verschillende mogelijkheden. Wij zetten er alvast wat op een rij voor je! 

 

Snel internet overal 

 

Toen het internet net was uitgevonden groeide de bedrijven die het gingen verkopen als kool uit de grond. Klanten kochten een computer met een vaste internetkabel die direct in je muur moest. Dat was niet altijd even makkelijk. Veel bedrijven kregen daarom het doel om snel internet voor iedereen toegankelijker te maken. Dit gebeurde via een zogeheten glasvezelverbinding. Deze moest de ouderwetste internetkabel gaan vervangen. Het grootste verschil in beide zit hem in hoe het internet wordt verstuurd naar jouw woning. Met een kabel gaat dit elektrisch door stroomdraden heen en bij glasvezel wordt de data verstuurd via lichtsignalen. Die zijn veel sneller dan de stroomsignalen van een kabel. De reden waarom vele nog wel kiezen voor een kabel is omdat er nog niet overal glasvezel internetverbinding is aangelegd. Hier is namelijk een aparte verbindingslijn voor nodig. 

 

Help, ik woon op het platteland

 

Geen nood! Voorheen was het lastiger voor te stellen dat er in de uithoeken van ons land goed internet was, laat staan glasvezel internet. Maar dat is nu gelukkig anders. Veel bedrijven bieden verschillende mogelijkheden en pakketten aan om te zorgen dat iedereen goed internet kan krijgen. Solcon is bijvoorbeeld een bedrijf dat dat doet. Het is handig om eerst te kijken of er mogelijkheid is voor glasvezel internet op de locatie waar je internet wilt ontvangen. Hoewel het tegenwoordig ook in buitengebieden makkelijker wordt. Is het helaas nog niet overal mogelijk. De laatste jaren zijn er veel gebieden bijgekomen zoals glasvezel Brabant en glasvezel Drenthe. Dit wordt vaak samengevat onder glasvezel buitengebied. Dus mocht je wat verder weg wonen of een eindje buiten de stad. Ga op onderzoek uit of bel jouw huidige internetprovider is om te horen wat ze voor je kunnen doen. 

 

Voor iedereen wat! 

 

Zoals we al deels hebben uitgelegd zijn er dus genoeg mogelijkheden. Ook voor de buitengebieden. Eigenlijk juist voor de buitengebieden zou je kunnen zeggen. Ga het internet op en bel wat bedrijven langs om erachter te komen wat voor jou van toepassing is. Zodra je jouw postcode doorgeeft, kunnen ze direct zien of er al een glasvezelkabel door je straat loopt of dat er naar een creatieve oplossing gezocht moet worden. Succes!